A legtöbb szorongás a párkapcsolatban abból ered, hogy nem tudnak bizonyos dolgokat megbeszélni, mert az veszekedésbe torkollik.

Ha mindketten tudnák a kommunikációnak azt a módját, hogy a nézeteltérés maradjon meg az érvelő, de kedves, higgadt szinten, akkor nem kellene félni a vitáktól. Ugyanis a nézeteltérés önmagában nem baj. Sőt.

Világunkat ellentétek uralják. Ezek az ellentétek a nemek szintjén is érvényesülnek.

Hasznos lenne, ha felismernék, és tudnák, hogy sok különbözőség eleve adott. Már csak azért is mert nő- férfi eleve különbözik egymástól. Ezek ismerete megkönnyítené, hogy elfogadjuk a másik viselkedését. Ugyanis sok mindent nem azért tesz, vagy mond az egyik, mert az a célja, hogy a másik idegeire menjen. 🙂

Ha a pár jól kezeli a konfliktusokat, akkor a különböző nézetek megvitatása építő jellegű.

– Ugyanis jobban megismerhetik egymás nézőpontját,

– állásfoglalását,

– a világról alkotott képét,

– tisztábban láthatnának a másik érzéseit illetően.

Egyszóval a pár fejlődését szolgálja.

Szembe kell nézni az ilyenfajta problémákkal. A felmerülő nehézségek arra buzdítanak, hogy oldjunk meg újabb feladatokat, hogy tegyük meg a következő lépést.

És ha együtt oldjuk meg a problémáinkat és nem a menekülést választjuk, az előre viszi a kapcsolatot. Erősíti a ” MI” tudatot.

A párkapcsolatban a feladatunk az lenne, hogy egymás mellett, és egymással fejlődjünk. Ne zárjuk ki a nehézségeket, hanem fogadjuk be azokat.

Vélemény, hozzászólás?

Telefon:+3620 9 426-991

Elérhetõségek