Egy kis segítség azoknak, akik szeretnének tudni rólam néhány dolgot…

Egészen fiatalon találkoztam Liv Ullmann könyvével, azóta is egyik kedvencem és egyfajta hitvallásom ez a gondolat:

    „Olyan ember (…) akarok lenni, hogy sose kelljen szégyent vallanom; hogy sose kelljen kételkednem: helyesen cselekedtem-e, s hogy sohase legyek mások fájdalmának okozója.”

A kedves olvasó most azért kattintott ide, hogy megismerjen. Hogy megtudja, ki az, aki segítséget nyújthat, hogy a párkapcsolati probléma, ami boldogtalanná teszi, megoldódjon.

Hát akkor bemutatkozom. D-Kelemen Ildikó vagyok, házasságban élek, két fiúgyermek édesanyja vagyok.

Ezek tények, de ezzel még nem mondtam sokat. Ez elég kevés segítség az engem megismerni vágyóknak…

Bemutatkozni nagyon nehéz. Nehéz, mert, hogyan írjak le több évtizedet néhány mondatban? Hogyan sűrítsem össze néhány arc-tukorsorba azt a sok gondolatot, ami a fejemben van? Hogyan lehet azt bemutatni, hogy ki vagyok én, amikor folytonos keresésben vagyok én magam is, hogy ki vagyok én, milyen vagyok én, és miért vagyok olyan, amilyen…Nagyon nehéz.

De nyilvánvaló, hogy kellene valami. Igaz? 🙂

 Hát lássuk! Én nem készültem tudatosan gyermekkorom óta arra, hogy emberekkel foglalkozzak. Megmondom őszintén, hogy ez a tudatosság nem olyan régóta van bennem. Az élet sokféle lehetőséget felkínált nekem is, sok mindent megragadtam, sok mindent kihagytam. De amiket megragadtam (nem tudatosan ugyan), az valahogy mindig emberközpontú volt. Erre is csak most jöttem rá, amikor visszatekintek, hogy tudjak magamról írni valamit. Óvónőként kezdtem felnőtt életem. Aztán kitanultam néhány szakmát. Hogy milyeneket és miért, talán nem is annyira fontos. De egyet-kettőt megemlítek. Van szerkesztő-riporteri végzettségem, és manikűrösként is dolgoztam. Szerettem az emberek társaságát, szerettem meghallgatni ügyes-bajos dolgaikat. Szívesen adtam tanácsot, kifejezetten örültem, ha segített nekik néhány gondolat, amit adni tudtam.

Amikor a saját üzletemben tevékenykedtem, a vásárlók szívesen elegyedtek velem szóba, gyakran voltak terítéken az élet nagy kérdései. Másik üzletágban cégvezetőként, és az MLM területén is jó hasznát vettem annak, hogy jól tudok bánni és könnyen szót értek az emberekkel. Tanultam és gyakoroltam az Enneagram „tudományát”. Ez a “tudomány” a különböző személyiségtípusokat mutatja be, ennek segítségével könnyebben megérthetők a különböző viselkedési módok, és könnyebben nyújtható segítség is. Közben elvégeztem pár önismereti, önsegítő tanfolyamot, és ezekkel párhuzamosan egyre mélyebbre ástam magam a „lelki dolgokban”. Kerestem és folyamatosan keresem a megoldást arra, hogy életünket hogyan tehetjük teljesebbé. Előadásokon, szemináriumokon vettem részt, könyveket olvastam és olvasok folyamatosan, amik ilyen jellegű témákkal foglalkoznak. A spiritualitás, energiagyógyászat területén is szereztem ismereteket és tapasztalatokat. Közben észre sem vettem, hogy barátaink, ismerőseink közül egyre többen osztják meg velem a problémájukat, egyre többen kérik ki a véleményemet, kíváncsiak, hogy én mit tennék…  Valaki  mindig számít a segítségemre. Ez jó érzéssel tölt el.

Szeretem keresni a miértekre a válaszokat. Szeretem megtalálni az összefüggéseket. Szeretem látni, és megérteni, hogy minden ember más. Érdekes tudni és a gyakorlatban tapasztalni, hogy mindenki más, máshogy érez, máshogy gondolkodik.  Ebből kerdojelekfakadóan látja a dolgokat és eszerint reagál a vele történtekre. Ha megértjük a miérteket, könnyebb elfogadni a válaszokat.

Miért éppen a párkapcsolat területe?

Az elmúlt pár évben a saját környezetemben, baráti társaságban is megdöbbentő házasság-széteséseseket, válásokat tapasztalok. Olyan párok mentek szét egyik pillanatról a másikra, akikről mindenki (sokáig az egyik házastárs is) azt hitte, hogy ott minden rendben van. Már-már a tökéletes jelzővel lehetett illetni a kapcsolatukat. És mégis…. Aztán később, mikor beszélgettünk erről, kiderült, hogy gyakorlatilag a “semmiből” jött probléma hátterében legtöbbször a nem megfelelő kommunikáció állt. Ez mélyen elgondolkoztatott. Mit lehetett volna tenni, hogyan lehetett volna ezeket a kapcsolatokat megmenteni? Aztán jött a lehetőség, hogy ne csak autodidakta módon képezzem magam.

Legutóbbi tanulmányomat a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézetnél végeztem, ott szereztem Párkapcsolati, házassági tanácsadó, „facet to face” tréner végzettséget. Ezzel a tudásommal, és a más területeken összegyűjtött másfajta tudások elegyével szeretnék segíteni a hozzám fordulóknak. Mindeközben természetesen minden nap saját javamra is fordítom a megtanultakat.  Hiszen én is ember vagyok. Én is hibázom, én is különféle kapcsolatokat ápolok. Én is házasságban élek, ahol a boldog idők mellett saját problémáimat is meg kell oldanom. Teszem ezt a párommal már 23 éve.

Ezalatt az idő alatt megtanultam, hogy egy párkapcsolat nem működik sziv-puzzlemagától. Tőle és tőlem működik. Mindketten kellünk ahhoz, hogy jó legyen és abban is benne vagyunk mindketten, ha valami nem annyira jó. De akkor fel kell ismernünk és rendbe kell hoznunk!… Mindkettőnk és családunk érdekében.

Hát ez vagyok én.

„Az embernek csak az arca ismerhető, de az arca nem ő. Ő az arca mögött van. Láthatatlan.”

Gárdonyi Géza

Telefon:+3620 9 426-991

Elérhetõségek