Mire számítson, aki az én segítségemet kéri?

 

Én Párkapcsolati tanácsadóként úgy segítem klienseimet a probléma megoldásában, mint ahogyan egy személyi edző segít egy sportolónak a felkészülésben. Egyéni edzéstervvel, szilárd alapokon nyugvó, kidolgozott módszerrel dolgozunk. A találkozók alkalmával komoly odafigyeléssel, tenni akarással, a következő találkozóra való felkészüléssel érheti el egy most még boldogtalan pár, hogy kapcsolatuk fordulatot vegyen, hogy egyre boldogabb, kiegyensúlyozottabb, szeretet teljesebb életet élhessen. Beleadunk apait-anyait

Adott egy jelenlegi állapot (amivel hozzám fordulnak), és adott a cél, ahova el szeretnének jutni.

számít

A kettő között bizony ott az út, aminek bejárása időigényes. Az út maga néha fárasztó, néha rögös, poros, sáros, vagy éppen viharos. De tudjuk, hogy a végén ott van valami, amit el szeretnénk érni, amire vágyakozunk.  Én segítek ezen az úton végig menni. Nem teszem meg senki helyett az utat. Nem cipelem a zsákját, nem megyek helyette egy métert sem. Azt mindenkinek magának kell megtennie. De ott vagyok, segítek. Ha kell, irányt mutatok, ha kell, egy erős kézszorítással bíztatok, bátorítok, néha meggyújtok egy lámpást a sötétben, hogy meglássa mindenki mi a következő akadály. De lesz, hogy a fény akadályként mindenkinek a saját hibáját mutatja meg. Hibája mindenkinek van, senki sem tökéletes. Én ott leszek, hogy segítsek. Támogatok külön-külön mindenkit, hogy találják meg a legjobb megoldást a problémára. Természetesen mindez nem csak elméleti síkon történik majd. Gyakorolunk, gyakorolunk, és gyakorlunk….És ha célba érünk, együtt örülünk a sikernek és azt a képzeletbeli érmet is a győztes pár nyakába akasztjuk. Úgy, mint az igazi sportolóknak. Megérdemlik.

Megérdemlik, mert:

  • felismerték, hogy valami megváltozott, elromlott,

  • merték maguknak azt mondani, hogy ez nem az, amit akarunk. Mi másra vágyunk, mi boldogok akarunk lenni

  • akartak változni, ezáltal változtatni.

  • mertek segítséget kérni, amikor látták, hogy saját erejükből nem megy,

  • akartak tenni a kapcsolatukért, nem azt várták, hogy az majd magától működik.

Milyen leszek én?

számítson

Nem olyan leszek, mint egy barát, hiszen érzelmileg nem kerülök a probléma hatása alá. A kívülálló szemével látok rá az adott problémára így reálisabban tudom azt megítélni. Nem az én, hanem mindig az adott pár problémájáról fogunk beszélgetni. Nem fogok ítélkezni, és senkinek nem adok igazat. Nem leszek bíró, nem fogok pálcát törni senki feje fölött. Nem fogok bűnbakot keresni és senkire nem mondok ítéletet.

 

           

 

Nem olyan leszek, mint egy mindent megmondó. kez-tuti2Nem leszek az, aki mindig megmondja mi a helyes, mi a jó. Nem az lesz a koncepció, hogy ha ezt, vagy azt csinálják, akkor működni fog a dolog. Nem lesznek ilyen kényelmes helyzetben a hozzám fordulók. Soha nem fogom megmondani a “tutit”. Ezzel ellentétben motiválom a klienseimet arra, hogy találják meg maguk a legjobb megoldást a maguk számára. Hiszen ők tudják a legjobban, hogy nekik mi a jó. Módszereket mutatok, feladatokat adok, amik alapján a párok meglelhetik a kiutat az adott problémás helyzetből.                                     

 

 

 

 

coachNem leszek olyan, mint egy terapeuta. A terápia a múlttal dolgozik, a múltban keresi a választ a jelen kérdéseire. Fő kérdése a „miért”. Én nem „ vájkálok” a múltban, de természetesen tudom, hogy részesei vagyunk a múltnak, jelenünk benne gyökerezik. A beszélgetéseinken a jelen eseményeivel és a jövő célkitűzéseivel foglalkozunk. Fő kérdésünk, amire a válaszokat keressük, a „hogyan” lesz. A folyamatban a fejlődésen lesz a hangsúly.

 

 

Azt szeretném, hogy mindenki úgy gondoljon magára, mint a saját életének az irányítójára. Hiszen az élet nem csak megtörténik velünk. Minden pillanatban tehetünk azért, hogy életünk jobb, boldogabb, egészebb legyen!

„Nem az számít, hogy milyen helyzetbe kerülünk, hanem az, amit benne teszünk.”

Aldous Huxley

Telefon:+3620 9 426-991

Elérhetõségek