Sok férfi nem tudja, hogy a nő számára a kis dolgok ugyanolyan fontosak, mint a nagyok. Sőt! 😉
A férfiak azt gondolják, hogy a kis figyelmességek jelentéktelenek azokkal a nagy erőfeszítésekkel szemben, amit a nőért tesznek.

Ezért, nagy dolgokat akarnak tenni, de az meg természetes, hogy nagy dolgot nem lehet tenni mindennap, hiszen sem energiája, sem ideje, és talán pénze sincs erre elegendő. Így a hétköznapokon a nők – nagy dolgok hiányában – figyelmesség, azaz szeretet nélkül maradnak. Mert természetesen így élijük meg, ugye.😕

A nőnek a szeretet sok apró megnyilvánulására van szüksége ahhoz, hogy úgy érezze, valóban SZERETIK.

A férfiak ismerik az apró kedveskedések módszerét, csak nem gyakorolják.Pedig, valószínű, hogy így kezdték a kapcsolatot, csak aztán felhagytak vele, egy idő után nem tették napi szinten.

Ez baj, mert nem tudják, hogy ez mennyire fontos a nőnek.

Valami ösztönös késztetés hatására a férfi az energiáit valami nagy, rendkívüli dolog felé fordítja, és felhagy az apróságokkal, nem hajlandó ezekkel foglalkozni.

A nőt a szeretet egy-két ritka kifejeződése nem fogja és nem is tudja kielégíteni.

Attól nem fogja szeretve érezni magát, legyen az bármilyen rendkívüli, fontos, vagy drága dolog.

Ha csak hébe-hóba történik valami, az lehet, hogy a nők gondolkodása szerint❗️nem is a szeretetről szól, akkor már csak kompenzálni, jóvá tenni akar valamit.

De az is lehet, hogy abban a pillanatban mennyei boldogság járja át, de ez hamar elmúlik, mert az érzésre folyamatosan szüksége van.

Uraim, nem kell gigantikus dolgokon törni a fejeteket, elég egy-két apró figyelmesség, ami folyamatosan árad felénk.                            

Meg kell ezt értenetek ahhoz, hogy folyamatosan biztosítani tudjátok párotokat a szeretetről.

Van egy remek lista arról, hogyan lehet “jó pontokat” szerezni a nőknél

1. Amikor hazaérsz, mielőtt bármi másba kezdenél, öleld meg a feleségedet!

2. Kérdezd meg, hogy telt a napja! De ezt úgy tedd, hogy konkrét dologra kérdezz rá. Ezzel kimutatod. hogy figyeltél, amikor erről volt szó, hogy emlékszel, mit akart aznap tenni a feleséged. Tehát: “Milyen volt a találkozó Kati barátnőddel?”

“Tudtál beszélni keresztanyáddal?” ” Mi volt az orvosnál?”

3. Ha “jól” tudtál kérdezni, akkor válaszolni fog, sőt belekezd a feleséged a mesélésbe. Mi a teendő ilyenkor?

4. “Jól kell hallgatnod őt!” 😀

Hogyan is kell ezt? 🤔

Szentelj neki 20 perc valódi figyelmet!

📍 Ne foglalkozz mással!

📍 Ne nézd a tévét!

📍 Ne birizgáld a telefonod!

📍 Tarts szemkontaktust!

📍 Ne akard megoldani a problémáját, inkább mutass együttérzést!

5. Vigyetek haza virágot a kedveseteknek minden ok nélkül.🌹 Csak úgy! Általában nem kell méregdrága, nem kell még az sem, hogy vásárolt virág legyen, egy gyönyörű orgona az út mellől is kifejezheti a szeretetet. Persze, jó, ha tudod mit szeret, milyen virágnak örül. 🙃

6. Az együtt töltött estéket szervezd meg korábban. Ne aznap este tedd fel a kérdést:

“Mit csináljunk ma?” Előre be lehet gyűjteni a szerelmedtől egy csomó infót, mit nézne meg szívesen, mi érdekli, hova menne… Hasznos egy kis jegyzetfüzetbe gyűjtögetni az elhangzott sóhajokat, hogy utána bármikor elővehesd a listát és meglepetéssel készülj. Ha szereti a meglepit. De lehet, hogy nem,‼️ akkor ez nem működik.

7. Ajánld fel, hogy ma te készítesz vacsorát!Tudd, hogy mikor mondjad neki, attól függ, hogy ő hogyan áll ehhez a kérdéshez.

8. Dicsérd a megjelenését, mondj neki bókokat!De a belső értékek is fontosak, vagy talán az még fontosabb a feleségednek, akkor azokat dicsérd meg. Ha nem megy magadtól, ha nehéz, szedj össze néhányat és gyakorold!😉

9. Ha valamiért ideges, vagy valamin felhúzza magát,🤬 NE TÜNTESD FEL AZ ÉRZÉSEIT JELENTÉKTELENNEK! Soha ne bagatellizáld el az érzéseit.

10. Amikor azt látod fáradt, nyűgös, kimerült, ajánld fel a segítségedet! Általában működik, ha megkérdezed, hogy miben segíts, – de lehet, hogy jobban esne neki, ha magadtól észrevennéd, ha magadtól meglátnád. Tedd meg szó nélkül azokat a dolgokat, amik a feleséged “feladatai” lennének.

11. Amikor a feleséged segítséget kér mondj IGENt, vagy NEMet. Ne jelezd, hogy rosszallod a dolgot, ne ítélkezz, ne mondj véleményt!

12. Ha látod, hogy a megbeszélt időponthoz képest késni fogsz, hívd fel a kedvesedet, ne várjon hiába, vagy csak azért is fontos lehet, hogy tudja, hogy mi van veled. Ugyanis mi nők, aggódni szoktunk.😱 Ezzel kiküszöbölhető. ☺️

13. Ha a feleséged hozzád szól, akkor teljes figyelmeddel fordulj felé!. Halkítsd le a tévét, tedd le a telefont a kezedből. Figyelj ‼️csak‼️ rá! Ha ez nem oldható meg, akkor kérd meg, hogy pár perc múlva mondja el, mert most nem tudsz figyelni. De akkor tényleg pár perc legyen, és szólj, amikor készen vagy. Ez sokkal jobb, mint fél füllel, vagy fél szemmel figyelni rá.

14. Ha valaki megsértette társad érzéseit, add jelét annak, hogy együtt érzel vele. Pl. mondhatod ezt: “Nagyon sajnálom, hogy megbántottak:” Aztán nem kell ajánlgatni jobbnál jobb megoldásokat! Maradj csendben mellette, hogy érezze, átérzed a fájdalmát, bánatát, csalódottságát. Ugyanis leginkább az együttérzésedre van szüksége.

15. Ha vita közben elvonulnál, megteheted. Csak kérlek 🙏ne rohanj ki, mint Zrínyi, hanem mondd el, hogy időre van szükséged, hogy átgondold, hogy lehiggadj, stb.      Nyugtasd meg, hogy visszajössz! Ha nem vagy elrohanós típus, de bezárkózol, akkor is tudasd vele, hogy nem ő nem érdekel téged tovább, vagy a téma, de most szükséged van egy kis időre…

16. Ha elvonultál, mert fel kellett dolgoznod a történteket, a lehiggadásodat követően magyarázd el, (indulatok nélkül, az ő érzelmeit tiszteletben tartva) hogy MIÉRT kellett elvonulnod. Nyugtasd meg, hogy ez nem ő miatta van, hanem a saját nyugalmad, békéd érdekében tetted.

17. Komoly, hosszútávú “pontgyűjtés”, ha észreveszed mikor ideges, vagy fáradt. Meg kell tanulni a nők érzelmeit.Tovább is mehetsz, mégpedig úgy, hogy megkérdezed mi mindent akart megcsinálni és ezeket a dolgokat átvállalod tőle, hogy ő pihenhessen.

18.Ha általában a feleséged csinálja a házimunkát, néha segíts be neki! Mosogass el, vagy porszívózz fel, de a bevásárlással is sokat segíthetsz. Csak egy dologra nagyon figyelj❗️ Ne ímmel – ámmal tedd! Olyan legyen, mintha ő csinálta volna, különben pont az ellenkező reakciót váltod ki belőle. (sok nő elmeséléséből tudom☺️)

19. Néha lepd meg valami aprósággal! 🎁 Pl. amikor te vásárolsz be, vigyél neki valamit, amit nagyon szeret, de nem volt a bevásárlólistán. Egy doboz eper, 🍓vagy a kedvenc csokija, vagy egy meleg túrós batyu… nyami.    Mit szeret, tudod? Fontos!!

20. Naponta többször öleld meg!  Csak úgy! Nem kell hozzá különösebb alkalom, sem kommentár.Egy hosszú, vagy rövid ölelés, sokat nyom a latban, higgyétek el!

21. És ugyanilyen fontos lehet, hogy napközben felhívod.  Semmi extra, csak azért, hogy érdeklődj, hogy “Hogy vagy?” Nem kell megijedni, nem órákig tartó csevegésről beszélek, és a feleséged sem biztos, hogy erre vár. Csak fontos neki, hogy tudja, hogy gondolsz rá. Jó módszer egy “SZERETLEK💞” SMS, vagy bármi hasonló.

22. Bár sokan a “tettek erejében” hisznek, azért akadnak olyan nők bőségesen, akik szeretik hallani azt a a szót: SZERETLEK. Igen, csupa nagybetűvel. Nem elég éreztetni, időnként (ahányszor a feleségednek szüksége van rá) ki is kell mondani.

23. Időnként öleld meg és tanúsíts gyengédséget!   De vigyázz, nemcsak akkor van erre a feleségednek szüksége, amikor ágyba szeretnél bújni vele.Szexuális szándék nélkül is tedd meg gyakran, főleg akkor, ha ezt a szeretet kifejezési módot különösen értékeli.

24. Nyilvánosan is mutasd ki a ragaszkodásodat a párodhoz, ne csak otthon a négy fal között. Sok nő értékeli, hogy a szeretett férfi mások előtt is felvállalja őt.

25. Sétáljatok kéz a kézben, ha a kedvesed ezt szereti.  Figyelj arra, hogy ne lógasd a kezed, ne a nőnek kelljen tartania a tiedet!

26. Amikor a társad mesél valamit, akkor legyél türelmes, hallgasd végig, ne nézegesd az órádat, vagy a telefonodat!

27. Ha együtt néztek TV-t ne váltogasd a csatornákat a feleséged megkérdezése nélkül. Tapintatlanság és annak a jele lehet, hogy nem vagy tekintettel rá, az nem fontos, amit ő szeretne.

28. Ha a kedvesed fáradt, biztosan szívesen venné, ha felajánlanád, hogy megmasszírozod. Ha kéri, akkor különösen fontos, hogy megtedd! Kevésbé hatékony, ha azt mondod, menjen masszőrhöz, vagy, hogy szívesen kifizeted a masszőr árát. 😞

36. Ha elutaztok, telefonáljatok haza, hogy rendben megérkeztetek. Vagy, ha valami történik utazás közben, ami időben kitolja az út hosszát, akkor is. Ez nektek néhány perc csupán, és a kedvesetek megnyugszik. Nekünk fontos infó ez, mert olyan aggódósak vagyunk, tudjátok.

37. Apró ajándékokat 🎁 bármikor vihettek a feleségeteknek. Kis csoki, egy szál virág, egy bármi, 😀 gyakorlatilag.
A legtöbb nő értékeli ezt a gesztust, hiszen arról biztosít bennünket, hogy gondoltok ránk napközben, hogy fontosak vagyunk nektek.

38. Az évfordulókról való megemlékezések…📅 tudom rengeteg férfi küszködik ezzel hiszen képtelen ezeket megjegyezni, és nem is tulajdonít neki jelentőséget.
De a nőknek általában fontos szokott lenni❗️
Higgyétek el, ha a ti kedvesetek is ilyen, könnyen levehető a lábáról, ha nem feledkeztek meg ezekről és megemlékeztek valamilyen formában róla. (Csak súgom, a telefon naptára kitűnő, mindent fel lehet jegyezni és talán még értesítést is kérhető…)
Itt nem csak a házassági évfordulóra gondolok.
Az első randi, az első szex, a leánykérés, a terhesség kezdete, a fontos nyaralás a …. Kérdezd meg nyugodtan a feleségedtől, hogy neki milyen dátumok fontosak, mire emlékszik szívesen!

39. Figyelj oda, hogy a párod hogyan érzi magát, és szavakkal fejezd is ki. “Ma olyan boldognak látszol.” vagy “Fáradtnak tűnsz.”
Mindennap szánj arra időt, hogy megkérdezd, “Milyen napod volt, drágám?” “Hogy telt a napod?”
Csak ne legyen számon kérő a hangsúly, mert így sokan el szokták rontani. Főleg akkor kényes ez, ha a feleséged otthon van, nem jár dolgozni.

40. Mindig nézz a szemébe, 👀 ha hozzád beszél, vagy te mesélsz neki valamit. Ugyanis a szemkontaktus jelzi a legjobban, hogy csak rá figyelsz. Ellenkező esetben azt fogja érezni, hogy máson jár az agyad, más fontos neked.

41. Mindig köszönd meg és dicsérd meg a főztjét! 🍲
Ne feledd, ha néha valami nem is sikerül olyan jól, ő mégiscsak fáradt vele, energiát tett bele, időt fordított arra, hogy főtt étel legyen, bevásárolt, megfőzte, eléd tette.

42. Időnkén dicsérd meg és méltányold azt az igyekezetét, hogy van tiszta, vasalt ruhád, amit felvehetsz, hogy tiszta lakásban, rendezett körülmények között éltek, hogy a hűtőben mindig találsz ennivalót, és úgy általában neked nincs gondod ilyesmire.
Tudom a legtöbb nő nem azért csinál meg ilyen dolgokat és vezeti a háztartást, mert dicséretet vár.
De néha nagyon jól esik, hogy méltányolja a férjünk ezt a munkánkat.😍

43. Időnként bánj a feleségeddel ugyanolyan kedvesen, mint a kapcsolat elején!🥰
Hmmm… ez nem is olyan könnyű. Igaz?
Emlékezz vissza, milyen voltál akkor! Ha nem tudod pontosan felidézni, akkor megkérdezheted a kedvesedet. Biztosan emlékszik néhány dologra, ami jellemző volt rád, és ami neki nagyon imponált.
 
 
44. Kérdezd meg tőle, hogyan érzi magát? Nem azt, hogy
” Mizu? Mit csinálsz? Na, mi újság?”
 
45. Ha tudod, hogy volt valami nehézsége, vagy egészségügyi problémája, pl. fájt a feje, kérdezd meg, “Jobban van-e?”, Jobban érzi- e magát?, “Mit tehetsz érte?”
 
 
46. Ha tudod, hogy fáradt, vagy lehangolt, vagy valami más miatt nem érzi jól magát, főzzél neki egy kávét ☕️, egy teát, lepd meg egy szelet sütivel,🍰 vagy vigyél neki egy kis gyümölcsöt csokival.🍍🍫
Olyan valamit kínálj neki, ami segíti abban, hogy “jobban legyen”, jobb legyen a hangulata, jobban érezze magát.
 
47. Mutass érdeklődést az iránt, hogy a párodnak mi a programja, vagy mit olvas éppen, vagy hogy a barátnőivel beszélt-e, minden rendben van-e velük. Kérdezz rá a szüleire, a rokonokra.
Éreznie kell a feleségednek, hogy minden fontos neked, ami vele történik, ami éppen őt foglalkoztatja.
 
48. Gondoskodj arról, hogy legyen olyan szabadidőtök, amit kettesben tudtok tölteni. Gyerek,- barát és – családmentesen.
Ja és persze ilyenkor a munka is legyen tabu.
Amikor meghitten, kettesben beszélgettek és főleg akkor, amikor a feleséged a legrejtettebb érzéseiről beszél❗️, ne vedd fel a telefont, ne olvass és ne válaszolj meg e-maileket és az SMS-ek is várhatnak.
 
49. Amikor hallgatod a párod, akkor mutass érdeklődést a mondandója iránt. Nézz a szemébe, ne foglalkozz mással, kérdezz vissza esetleg. Mindenképpen mutasd, hogy “ott vagy a beszélgetésben”. Egy-egy rövid válasz, egy aha, ühüm, is kifejezheti ezt.
Ne feledd, sokszor “csak” meghallgatnod kell őt.
 
50. Egy időben menjetek lefeküdni! Nagyon gyakori probléma, hogy a feleség nem érzi jól magát, ha egyedül kell ágyba mennie, mert a férj még tv-zik, vagy mást csinál.
Kiváló alkalom egy kis meghitt beszélgetésre, egy ölelésre, vagy csak egy kis összebújásra. Tudod, ezekre a dolgokra nemcsak akkor van szükség, ha szexet akarsz. 😉
 
51. Legyél udvarias. Ez azt jelenti, nyisd ki az ajtót, engedd előre, cipeld a bevásárló szatyrot, told te a bevásárló kocsit.
 
52. Otthon lehetőleg kérés nélkül javíts meg kisebb-nagyobb dolgokat! ha van egy kis szabadidőd, jusson eszedbe, hogy abból szánj egy kis időt ilyesmire. Ha a feleséged kéri, akkor semmiképp ne halogasd az ilyen dolgokat.
 
53. Időzítsd a lefekvést úgy, hogy ugyanakkor bújj az ágyba, amikor a feleséged. Ellenkező esetben, hajlamos rosszul és magányosnak érezni magát a nő, ha hosszú távon mindig egyedül kell ágyba bújnia.
 
54. Köszönj öleléssel, csókkal amikor megérkezel, vagy elmész otthonról!
 
55. Beszélj neki arról, hogy mennyire hiányzik, amikor nem vagy otthon, vagy el kell utaznod valahova.
 
56. Mindig köszönd meg, ha a feleséged tesz valamit érted. Persze tudod te is, hogy nem azért csinálja, mert köszönetet vár érte, de hidd el, hogy jól esik akkor egy-egy kedves, elismerő szó.
 
57. Gyertyafényes vacsoránál, vagy más romantikus alkalmakkor vigyázz arra, hogy ne edd és ne idd “túl” magad, hogy ne legyél fáradt, vagy olyan állapotban, amit a feleséged nem nagyon kedvel.
 
58. Dicsérd és méltányold őt mindenért, amit jól csinál!
Lehet ez a főzés, vagy éppen a gyerekkel való bánásmód, de intimebb területen is kihangsúlyozhatod, mi tetszik benne. A kedves, dicsérő szavak általában minden területen megteszik hatásukat.
 
59. Legyél mindig gondoskodó társ! A vitás kérdésekben éreztesd a feleségeddel, hogy úgy akarod a saját érdekeidet képviselni, hogy azért ő is megkapja, amit akar.
De vigyázz, sohase légy mártír!
 
 
60. Kérd meg a feleségedet, hogy ezt a listát
egészítse ki olyan vágyakkal, amit eddig nem említettem.
Készítse el a saját  “Mitől érzem magam szeretve?” listáját, hogy te tudd, hogy mivel tudsz neki örömet szerezni, mit tudsz tenni annak érdekében, hogy ő szeretve érezze magát.

Telefon:+3620 9 426-991

Elérhetõségek