Azoknak, akik boldog házasságban élnek, négy-nyolc évvel hosszabb lesz az életük.   🙂

A Michigani Egyetem kutatóinak köszönhetően világossá vált, hogy a boldogtalan házasság a betegségre való hajlamunkat 35%-kal megnöveli.
Ha ez nem elég indok arra, hogy óvjuk és fejlesszük a kapcsolatunkat, azt is elárulom, hogy az életet is képes megrövidíteni átlagosan 4-8 évvel. 😲

Ennek az oka az, hogy a rossz kapcsolatban élők állandó fizikai stresszt, és érzelmi kimerültséget éreznek. Szervezetük sokrétű és krónikus pszichológiai ingerlésnek van kitéve.
Ha ez folyamatosan jelen van az életükben, akkor az gyengíti a testet és a lelket, ami a legkülönfélébb fizikai panaszokban nyilvánulhat meg. Ilyen például a magas vérnyomás, a szívbetegségek, de számos pszichológiai problémát is előidézhet.

Ezzel szemben boldog párkapcsolatok tagjainál megfigyelhető volt, hogy az immunrendszer fontos részét képező fehérvérsejtek a nőknél és a férfiaknál is életerősebbak voltak.
Ez azt jelenti, hogy hatékonyabban működtek, amikor idegen behatolóval találták szembe magukat.

 

A szervezetünkben találhatók az úgynevezett “természetes ölősejtek”, amik arra hivatottak, hogy a károsodott, vagy a megváltozott sejteket elpusztítsák. Ilyenek a daganatos, vagy a fertőzött sejtek például.
Talán nem meglepő, hogy azoknál, akik kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatban éltek, ezek a sejtek sokkal hatékonyabban végezték munkájukat, tehát sokkal több ilyen károsodott sejtet tudtak elpusztítani.

Ha napi 20 percet szánnánk arra, hogy a házasságunkkal foglalkozzunk,👩‍❤️‍💋‍👨 jelentős javulást érhetnénk el az egészségi állapotunkban is!

Telefon:+3620 9 426-991

Elérhetõségek