A férfiakat a házastársi konfliktus jobban megviseli, mint a nőket. 🤔 😲

A magyarázat egészen egyszerű: evolúciós örökség.

A nők a gyermekek ápolására, nevelésére specializálódtak, a férfiak pedig a csoportos vadászatra, a védelemre.

🙍‍♀️ Ebből az következik, hogy a nőnek meg kellett tanulnia egy-egy stresszes helyzet után megnyugtatnia magát, hiszen a stressz negatív hatással van a tejtermelésre. Tehát aki nyugodt tudott maradni, javíthatta gyermekei életben maradási esélyeit, mert így több tejet volt képes előállítani a szervezete.

🙎🏻‍♂️Ugyanakkor a férfinak fent kellett tartania a figyelmet, az éberséget, hiszen ez a vadászathoz elengedhetetlen volt. Tehát őket úgy segítette a természet, hogy tovább dolgozzon bennük az adrenalin, lassabban higgadjanak le.

Egy kísérletben bebizonyították, hogy azok a férfiak, akiket szándékosan bántottak, (akár csak szavakkal ) nem tudták megnyugtatni magukat. A szívverésük felgyorsult és úgy is maradt, mindaddig, amíg meg nem torolták az őket ért sérelmet.

A nők, amikor ugyanilyen kísérletben vettek részt, 20 perc alatt meg tudták magukat nyugtatni, vagyis képesek voltak lehiggadni.

Ez az oka annak, hogy a házastársi konfliktus, amely nagyobb “éberséget” vált ki, jobban megviseli a férfiakat. És miután ők nehezebben nyugszanak meg, nagyobb és hosszabb ideig tartó stressznek vannak kitéve. Ezt nehezen viselik, az egyetlen módszerük, ami logikusnak látszik, hogy igyekszenek az ilyen stresszes helyzetet elkerülni. Ki akarnak belőle maradni.

Telefon:+3620 9 426-991

Elérhetõségek