A megcsalás, félrelépés különböző ok-okozati viszonyok eredménye.

Az egyik ilyen ok, amikor az embernek önértékelési problémái vannak.

Az önértékelési problémák néha abból fakadnak, hogy túlzó elvárásaink vannak magunk felé.

Az irreális célok kitűzése azért káros, mert biztosan csalódás lesz a vége. (Irreális cél: 3 hét alatt tanuljak meg egy nyelvet, vagy egy hónap alatt fogyjak le 10 kg-ot.)

A másik önértékelési problémákhoz vezető ok lehet a társam viselkedése. Hogy milyen képet tükröz rólam vissza a párom, fontos nekem, és ha ez a kép mindig negatív, akkor nagyon nehéz jónak, szépnek látni magamat.

A kapcsolatban meg akarom élni, hogy jó és értékes EMBER vagyok, és azt is, hogy jó CSAJ, vagy jó PASI vagyok. Mindkettő fontos ahhoz, hogy rendben legyek önmagammal.

Az önértékelés problémákból fakad, hogy visszajelzésekre, mégpedig pozitív visszajelzésekre van szükségem.

És ezeket a visszajelzéseket gyakran a “külvilágból”, idegenektől akarom begyűjteni, és természetesen leginkább a másik nemtől.

A korosodás pedig időnként csak olaj a tűzre.

Ha valaki öregszik és már nem kap annyi bókot, annyi pozitív visszajelzést, akkor hirtelen nem tudja “mennyit ér a piacon”.

Ezt a típusú értékvesztést a nő és a férfiak is kompenzálni akarják. A FÉRFIAK számára a kompenzálás egyik megoldása az egzisztencia, a másik pedig az, ha a fiatal nők is vonzónak találják.

A NŐKNEK a nőiesség megélése szempontjából az a fontos, hogy érezzék, még mindig tudnak hódítani, még képesek hatással lenni a másik nemre. Ebben az esetben sokszor nem is a kapcsolat, (a külső viszony) a fontos, hanem maga az élmény, hogy kellettem a másiknak.

Ilyen utakon indulunk és mozgolódunk, annak érdekében, hogy a számunkra fontos érzéseket meg tudjuk élni, és gyakran mire észbe kapnánk, már meg is történt a megcsalás.

Természetesen megcsalni nem korrekt dolog, akármilyen problémával küzdünk is, a megcsalás nem lehet a jó megoldás.

Telefon:+3620 9 426-991

Elérhetõségek