“Ha bevillan valakiben az élmény, hogy “Aha, Ő AZ!”, azt nevezzük szeretetnek.

Ennél pontosabban nem tudom kimondani: SZERETNI AZT JELENTI, HOGY “Ő AZ!” Amíg szeretem, addig bizonyos, hogy “Ő AZ!” És, ha csak egy pillanatra fölmerül bennem a halvány gyanú: lehet, hogy mégsem “Ő AZ!”? – azt jelenti, hogy már nem szeretem.
Amikor nem szeretsz, egy olyan rideg helyen élsz, ahol senki sem “Ő AZ!” Ez az idegenek világa. A “senki sem tartozik hozzám” világa. Jégpokol. Szüntelen félelem van itt, idegenség.
… Így élünk ma, megvakult szívvel. Keresünk persze, mert egyedül nem jó, s mint a turkálóban az asszonyok, fölvesszük egymást, mint a használt ruhákat; megtapintjuk, nézegetjük, magunkra képzeljük, sőt néha magunkra is húzzuk. “Hozzám akarsz tartozni?” “Kellesz te nekem egyáltalán?” így próbálgatjuk egymást egy darabig testileg-lelkileg, aztán mindenkit visszadobunk a kupacba, az idegen kacatok közé.
Miért?
Mert nem Ő AZ.
Szándékosan használtam ilyen közönséges példát, hogy érzékeltessem veled, hogy még egy turkálóban is szükség van az Ő AZ élményre. Ezért nem szeretik az asszonyok, ha türelmetlen férjük elkíséri őket ide, mert akkor nincs idejük a választásra. Nincs idejük a szívükre hallgatni és megérezni egy blúzról vagy egy kabátról, hogy szeretik-e vagy sem… Hozzájuk akar-e tartozni, vagy sem? Hogy “ő az” vagy sem?
Ha nem ő az, visszadobják.
… És ha már itt tartunk – vagyis a lényegnél – , ne hidd, hogy csak egyetlenegy “Ő AZ” van.
Van lélektársunk.
Minden bizonnyal igaz, hogy van a lelkünknek másik fele. Minden Ádámnak van egy “bordájából” vett Évája, bizonyos vagyok benne.
De az út hozzá sok-sok “Ő AZ” – élményen vezet át.”
Müller Péter

Hát ehhez nem sok hozzáfűzni valóm akad.
Talán sikerül ezen néhány sor segítségével megérezni, megérteni, hogy milyen az, amikor mondhatjuk, hogy igen Ő AZ!
Biztosan mindenkinek volt már ilyen élménye. Ha a mostani társaddal is volt, akkor ne hagyd veszni a kapcsolatot, még akkor sem, ha most már inkább “visszadobnád őt a kupacba”, majd valaki másnak jó lesz.
Először tegyetek meg mindent azért, hogy az “Ő AZ” élmény újra meglegyen.
Ha nem lesz meg, ha elveszett, akkor keresni fogsz egy újat, aki hozzád akar tartozni és te pedig kiválasztod abban a reményben, hogy talán “Ő AZ!”

Telefon:+3620 9 426-991

Elérhetõségek