Sok ember nagyon rossz élményként, éli meg azt, amikor elhagyja  vagy megcsalja őt a párja.
Így tudatosan, vagy tudattalanul, de azt a megoldást találja jónak, hogy a következő kapcsolatba érzelmileg már nem ereszkedik bele annyira, úgymond óvatos marad.  Így akarja magát védeni az újabb kegyetlen élménytől, a csalódástól.

De az is előfordulhat, hogy egy gyerekkori trauma szakad fel akkor, amikor valaki megcsal minket.
Amikor egy kisgyermek megéli, hogy az anyukája más, idegen gyermeket is szeret, mást is ölelget, puszilgat, általában tiltakozással reagál rá.
Ilyenkor nem ritka az sem, hogy a másik gyermekkel agresszívan viselkedik, lökdösi vagy akár bánthatja is őt. “Ő az én anyukám, nem a tied!”
Haragszik a másik gyermekre, mert azt éli meg, hogy az a másik gyermek elveszi tőle az anyukáját. Azt akarja érezni, hogy az ő anyukája számára csak ő van, csak ő kaphatja meg azt a szeretetet, amit most láthatóan más gyermeknek ad.

Akit nagy trauma ért gyermekkorában ezen a területen, a felnőtt
korában elszenvedett magcsalást extrém módon is megélheti, rendkívüli módon is reagálhat rá.
A megcsalás olyan nagyon mély, rossz élményt idézhet elő benne, amely felett egyszerűen nincs kontrollja.

Ilyen helyzetben akár testi tüneteket is produkálhat, szoronghat és az elhagyatottság, kiszolgáltatottság érzése olyan mélyen érintheti, és olyan mélyen élheti át azokat, hogy annak következményeként akár azt is érezheti, hogy képtelenné vált egy normál életre.
Nem eszik, nem tud aludni, nem jár dolgozni, nem érdekli semmi, nem törődik senkivel és semmivel, nem ritka, hogy a családját, sőt még a gyermekeit is elhanyagolja
Gyakorlatilag visszaesik egy gyermek szintjére, arra a szintre, amikor még csak így tudta kifejezni szenvedését.

Az sem ritka, hogy a szomorúságot felváltja a harag, a düh, az indulat és ilyenkor azt találja a legjobb megoldásnak, ha rögtön visszavág. A visszavágás leggyakoribb formája, hogy Ő is keres magának egy kalandot, egy valakit, akivel visszaadhatja, amit kapott és ráadásul azt gondolja, hogy a sérelme okán joga is van hozzá.
Tudattalanul ki akarja egyenlíteni a számlát, hogy a mérleg ismét egyensúlyba kerüljön. 

Telefon:+3620 9 426-991

Elérhetõségek