Amikor a nő neheztel a férjére, általában nem adja meg annak a lehetőségét, hogy a férj segítsen neki.
A férfi hiába próbálkozik, az úgynevezett “plusz pontokat” nem tudja begyűjteni, hiszen a felesége ezeket a dolgokat semmisnek tekinti, értéktelennek minősíti, fáradozásaiért nem kap semmit.
A neheztelés elmulasztásához arra van szükség, hogy a nő 👩‍🦰felismerje és vállalja felelősségét a kialakult problémában.
Nem az a megoldás az ő szeretetéhségére, hogy aránytalanul többet ad a párjának. Ha ezt felismeri, akkor nem kell többet hibáztatnia a párját a kialakult problémáért.
Szükség van arra is, hogy tudatnia kell a férjével, ha valamivel elégedetlen, ha nem érzi magát szeretve, ha mást és többet szeretne kapni. Ugye a férj nem gondolatolvasó.
De vigyázni kell, nem vádaskodás, hanem kérés formájában.
Meg kell adni a lehetőséget arra, hogy a férj tehessen valami mást, valami jobbat, adhasson többet,é s törődhessen a feleségével.
És szükséges még az is, ha a nő elkapta a neheztelés-betegséget, hogy úgy viselkedjen, mint aki betegszabadságon van. Ne dolgozzon, pihenjen!
Ebben az esetben ez azt jelenti, hogy hagyjon fel azzal, hogy aránytalanul többet ad a párjának. Kényeztesse inkább önmagát, és engedje meg, hogy a férje “viselje gondját”. Adjon lehetőséget a férjének, hogy tehessen érte valamit!
A férfi, amikor nem becsülik meg, felhagy a párjának nyújtott támogatással.
🧔 A férjnek is felelősségteljesen kell viselkednie! Ez azt jelenti, hogy meg kell értenie, nehéz a feleségének jó pontokat adni z ő gondoskodásáért, és még hálásnak is lennie érte, ha szinte fuldoklik a nehezteléstől.
Kizárólag abban az esetben szabadulhat meg a saját ingerültségétől, sértettségétől, ha megérti, hogy a nőnek előbb kapnia kell ahhoz, hogy újra adjon.
Eltarthat egy kis ideig, amíg a feleség kigyógyul a neheztelés-betegségből. Legyen a férj türelmes, és értse meg, hogy a probléma abból adódott, hogy ő nem adta meg azokat az apró figyelmességeket, amikre a feleségének szüksége volt. Tehát a betegséget ő okozta.
Ha mindezt tudja, akkor anélkül is tud majd adni, hogy túl sokat várna viszonzásul, amíg a feleség meg nem gyógyul.
Azzal, hogy tudja, képes megoldani a problémát, az ő dühe is könnyebben elpárolog.
Ha a férj folyamatosan elhalmozza a párját apró figyelmességekkel, a feleség pedig felhagy a “túlteljesítéssel” és szeretettel fogadja a férj közeledését, az egyensúly hamarosan helyreáll.
Telefon:+3620 9 426-991

Elérhetõségek