A hűtlenség kapcsán is ismert ez a fogalom: visszaeső.

Visszaesők azok a személyek, (akár férfiak, akár nők,) akik a párkapcsolatuk mellett rendszeresen tartanak fenn egy vagy akár több személlyel külső viszonyt.

Ezekre a viszonyokra az jellemző, hogy általában rövid távúak, és főként a szexualitásra épülnek.

Az motiválja az ilyen embereket (természetesen a szexuális élményen kívül), hogy saját magukról, értékükről, vonzerejükről, alkalmasságukról folyamatos VISSZAIGAZOLÁST nyerjenek.

Egyszerűen szükségük van azokra a megerősítésekre, amiket ilyen módon más emberektől kapnak, hogy ők “jó pasik”, vagy “jó nők.”
Így ők saját magukat mindig máshogy látják viszont annak tükrében, hogy éppen kivel, milyen viszonyt folytatnak.
Ugyanis az a harmadik, vagy azok a harmadik személyek, különböző tulajdonságokat vesznek észre, és különböző módon tükrözik azokat vissza.
Ezek a tulajdonságok pedig természetesen általában jók, hiszen egy friss kapcsolatban csak a szépet és jót látjuk a másikban.

A visszaeső félrelépők szeretnek kialakítani egy bizonyos fajta kapcsolati rendszert.
Ez pedig az, hogy van egy bázisszemély (a férj, vagy a feleség), aki biztosítja a mindennapi élthez az érzelmi stabilitást.
Emellett a stabilitás mellett, amire egyébként szüksége van, szüksége van arra is, hogy több helyről érkezzen számára érdekes, saját maga nagyszerűségét, vonzó mivoltját igazoló visszajelzés.

Ez a tulajdonság, vagy viselkedési forma biztos sok embernek nem tetszik és rögtön ítélkező állásponton vannak, de tudni kell, hogy az ilyen megcsalások, az ilyen típusú hűtlenség hátterében általában súlyos önértékelési probléma húzódik meg.

Telefon:+3620 9 426-991

Elérhetõségek