1. A nő gondoskodásra vágyik, a férfi bizalomra

 

Ha a férfi érdeklődést mutat párja érzelmei iránt, és aggódik az egészségéért, a nő ebből érzi, hogy a férje szereti és gondoskodik róla.

Ebből kifolyólag a nő:

 – különlegesnek gondolja magát,

 – önbizalma megnő,

 – jobban megbízik a férjében,

 – nyitottabb és fogékonyabb lesz.

Mindennek az lesz az eredménye, hogy a férj azt fogja érezni, megbíznak benne.

Ez a bizalom azt jelenti, hogy elhiszi a felesége, hogy ő minden tőle telhetőt megtesz, hogy a        lehető legjobbat akarja.

Ez az érzés nagyon fontos a férfi számára. Hogy a nő mutassa ki, hogy hisz a férfi képességeiben és a szándékaiban.

Ha ezt megkapja, akkor természetesen jobban fog figyelni társára, azon lesz, hogy több figyelmet szenteljen a nő érzéseinek és igényeinek.

 2. A nő megértésre vágyik, a férfi elfogadásra

 

A nő akkor nyugszik meg, ha a férje ítélkezés nélkül, figyelmesen, és együttérzően hallgatja, ahogyan ő az érzelmeiről beszél.

Minél inkább megkapja a figyelmet és megértést, annál inkább meg tudja adni a férfinak az elismerést, amire a férfi vágyik.

 

Az elismerés azt jelenti, hogy a nő szeretettel tudja elfogadni a férfit, anélkül, hogy meg akarná változtatni. Ettől még nem kell azt gondolnia a nőnek, hogy a férje tökéletese, de nem próbál javítani rajta. Egyszerűen megbízik benne, hogy a férje maga is meg tud változni, ha akar.

 

Amikor egy férfi érzi, hogy elfogadják, sokkal könnyebben tudja megéretni a nőt, és megadni neki azt a figyelmet, amire szüksége van.

 3. A nő tiszteletre vágyik, a férfi pozitív megítélésre

 

Ha a férj úgy válaszol, hogy tiszteletben tartja, és fontosnak tekinti a felesége jogait, kívánságait, igényeit, a nő azt fogja érezni, hogy tiszteli őt a férje.

Az igények kielégítésében persze a férjnek fontos tudnia mit szeret a nő, mi a fontos számára. Figyelmességét tettekben is fejezze ki, pl. az évforduló, ünnep, stb.

Ha nő érzi, hogy férje tiszteli, akkor könnyebben meg tudja adni azt, ami a férjnek fontos. Ez pedig a pozitív megítélés.

Egész egyszerűen sokszor annyi is elég, hogy elmondja a férfinak, hogy milyen jólesik a figyelmessége. Hogy nagyra tartja őt valamilyen tulajdonsága, vagy cselekedete miatt.

4. A nő odaadásra vágyik a férfi csodálatra.

 

A nők akkor igazán boldogok, ha érzik, hogy körülrajongják, ha érzik, hogy fontosak.

Ezt a férfi leginkább úgy tudja megadni a nőnek, hogy a nő igényeit a saját maga által fontos dolgok – munka, szórakozás, tanulás – elé helyezi.

Ha a nő azt érzi, hogy ő a legfontosabb a párja életében, ezzel nemcsak a szeretetigénye elégül ki, hanem csodálni tudja majd a párját.

Sőt! Egyáltalán nem esik nehezére ez a fajta viselkedés.

Ha a férfit csodálják, az azt jelenti, hogy a nő rácsodálkozással, vidámsággal, elégedettséggel jutalmazzák.

Akkor érzi csodálatosnak magát, – ha a nő boldog mellette, ha a nő értékeli humorát, kitartását, erejét, becsületességét, megbízhatóságát, kedvességét, romantikus hajlamát stb.

Ha a férfi azt tapasztalja, hogy csodálják, eléggé biztonságban érzi magát ahhoz, hogy teljes odaadással imádja asszonyát.

 

5. A nő elismerésre vágyik, a férfi helyeslésre

Ha a férfi elismeri a nő érzelmeinek jogosságát, és elfogadja azokat, a nő azt érzi, hogy párja valóban szereti őt.

 Megerősíti a nőt abban, hogy érezheti magát úgy, ahogy „akarja”. ( Ne feledjük, akkor is elismerhetjük mások álláspontját, ha mi magunk nem értünk egyet azzal.)

A lelke mélyén minden férfi hős akar lenni a felesége szemében.

A férfinak éreznie kell, hogy a felesége értékeli jó tulajdonságait és elégedett.

Hogy ő jól megoldott valamit, az a párja helyesléséből derül ki számára.

Ez biztosítja őt afelől, hogy a felesége felismeri, de legalábbis keresi a jószándékot abban, amit a férfi tesz.

Ha mindketten megkapják azt, amire szükségük van, könnyebben tudnak a másik kedvében járni.

 

6. A nő megnyugtatásra vágyik, a férfi megerősítésre.

A nő számára a megnyugtatás azt jelenti, hogy a férfi folyamatosan kimutatja, hogy gondoskodik róla, megérti, tiszteli, elismeri az érzelmeit, és odaadással viseltetik iránta. Ez a megnyugtató magatartás azt jelzi számára, hogy folyamatos szeretetben van része.

Sok férfi esik abba a hibába, hogy azt gondolja, ha a felesége elérte egyszer a boldog állapotot, hogy biztonságban érzi magát, akkor az már úgy is marad. Akkor most már tudnia kell, hogy szeretik.

Ahhoz, hogy a nőknek a megnyugtatatásra való igényük kielégüljön, a férfinak újra és újra meg kell nyugtatnia társát.

A férfiak legalább ennyire alapvető igénye, hogy megerősítést kapjanak.

Az kelt bennük reményt és elszántságot, hogy a feleségük újra és újra bátorító magatartással áll mellettük.

 

 

 

A nők és a férfiak legjobb tulajdonságai akkor bukkannak elő, és maradnak tartósan meg, ha mind a hat szeretetetmegnyilvánulási forma iránti igényük kielégül.

Ha azonban nem tudjuk mik a másik alapvető igényei, és a legjobb szándék mellett sem azt adjuk, amire szüksége van a másiknak, az  tönkreteheti a kapcsolatot.     

Vélemény, hozzászólás?

Telefon:+3620 9 426-991

Elérhetõségek